Make your own free website on Tripod.com
начало биография фотоси творчество репертоар контакти

 

РЪЦЕ - КРИЛЕ, СЪРЦЕ – ОРКЕСТЪР, ДУША ОТ ЗЛАТО


          След 55-годишна творческа кариера в музиката, покрит с международна и световна слава, след бляскави постижения и лаври от престижни музикални подиуми в Европа и света, след любовни раздели, след възторзи и разочарования, след години бедност и богатство, и пак на бедност, и пак... Арам Берберян- Датèв си е същият. Не се е променил!
          Така се запазва световна слава.
          Познавам композитора още от дете. Тогава Катя Папазова направи за първи път в България няколко великолепни постановки, близки до жанра на детския мюзикъл. Автор ма музиката беше той (“Ха да видим кой кого…”, “Приключения сряда срещу събота…”, “Цар Салтан…”).
          Енергичен, винаги в добро настроение, изключително плодотворен. Артист. Има много богини, но само един бог – музиката и своите кумири.
          Веднъж ми каза: "Ламбрине, както аз обичам да пиша песните ви и да ви ги свиря на пиано, така трябва да се отнасяте към тях. Не се разсейвай!" Неукротим, когато става въпрос за професионални принципи. Предан към приятелите си и обичлив, не се отказва да прави на пух и прах вятърните мелници, където ги завари. Пита само: къде е пианото?
          Арам Берберян-Датèв! - една златна акция в човешките активи на Варна, която упорито отказваше да го признае. А той написа, продължава да пише и посвещава най-хубавите си творби на Варна – 20 песни за Варна – и на Варненци !
          Винаги елегантен, галантен кавалер, той пръв ме научи, че няма истински мъж с мръсни обувки. Демократ до мозъка на костите. Строг, дисциплиниран и принципен, а зад очилата ме гледа дете като мен...
          Във вълшебните години - добър маг, който прекрояваше с музиката си пространството: децата ставаха герои, катереха се до седмото небе с публиката, която пееше заедно, винаги заедно с нас песните от неговите детски мюзикъли, написани за нас - децата - най-голямата му радост.
          Арам Берберян-Датèв не се е променил.
          И сега научавам от него много нови неща. Зарежда ме с енергията си да продължа... Казва ми: горе главата!
          Бачо Араме, благодаря ти ! Да си жив и здрав!
          Обичам те !
         
хаджи Ламбрин СОТИРОВ
          издател

 
« Назад                     Напред »

 
начало биография фотоси творчество репертоар контакти

 This site is designed and hosted by Double Horn Music 2001©